Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Regionalt kontor for kompetanseutvikling

Korona og RKK-arrangementerPr. 11.3.2020: Som følge av den krevende korona-situasjonen, velger RKK Salten å avlyse/utsette en del arrangementer i tiden framover. Dette skyldes både at det anbefales ikke å samle folk mer enn nødvendig, i tillegg til at flere kommuner ikke har anledning til å delta på slikt pga restriksjoner i egen kommune. Det er også sånn at mange ikke har kapasitet til å delta på slike arrangementer nå, siden situasjonen krever mye av hver enkelt. 

Med det som bakgrunn tenker vi at det klokeste er å utsette dette akkurat nå og heller jobbe for å sette opp de ulike arrangementene på et senere tidspunkt når forholdene tillater det.  

Viktig informasjon fra Folkehelseinstituttet 10.3.2020:

Koronaviruset: ny fase, nye tiltak.

Vi er nå i begynnelsen av fasen der vi ser smitte i befolkningen som vi ikke kan spore, derfor er det nå nødvendig å innføre nye tiltak. I tillegg til god håndhygiene og gode hostevaner som er viktig i alle fasene i en epidemi, anbefaler vi nå ytterligere tiltak for å redusere smitten fra person til person i samfunnet, og dermed beskytte de sårbare gruppene.

Våre anbefalinger og råd oppdateres kontinuerlig på https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/ Husk derfor alltid å gå dit for å sjekke de til enhver tid gjeldende anbefalinger og råd.

Nye viktige råd gjeldende fra 10. mars:

🔸 Vi anbefaler å avlyse eller utsette alle innendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere. Utendørsarrangementer med 500 eller flere deltagere som står eller sitter tett bør også avlyses. Arrangører og kommuner har nå fått et nytt skjema som kan hjelpe dem til å vurdere risikoen for arrangementer med 100-500 deltagere (https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved--store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/). Anbefalingen gjelder IKKE undervisning i skoler eller universiteter, eller for eksempel arbeid i store haller.


🔸 Arbeidsplasser og studiesteder bør så langt det er mulig tilrettelegge for videokonferanser og mulighet for fjernarbeid/fjernundervisning, for å sikre drift og unngå unødige reiser (https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/rad_til_arbeidsplasser/)


🔸 I den grad det er mulig, bør det oppfordres til bruk av hjemmekontor og fleksible arbeidstider for å redusere tetthet mellom ansatte, og antall mennesker som reiser kollektivt samtidig.


🔸 Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.


🔸 Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig.


🔸 Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen.


🔸 Strenger tiltak ved mistanke om koronavirus ved flyplasser og andre innreisepunkter. (https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/rutiner-for-varsling-og-handtering-av-passasjer-med-mistenkt-koronavirus-20/)Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn