Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Regionalt kontor for kompetanseutvikling

RKK Salten og covid-19

På tvers


Koronapandemien har i aller høyeste grad også påvirket RKK Salten og vårt arbeid, men vi er i full sving med en god del digitale arrangementer. En klapp på skuldra til både oss selv og alle som deltar fra kommunene og andre samarbeidspartnere for god DIGITAL FLEKSIBILITET! 

Vi har jevnlige møter med alle våre ledernettverk - både i oppvekst-, helse- og teknisk sektor. I tillegg har vi fått revitalisert nettverket for personal-/HR-ledere i Salten, og vi ser fram til å samarbeide med dem om kompetansebehov i kommunene og annet viktig som rører seg innenfor deres sektor.

I arbeidet med DEKOM/skoleutvikling er vi nå i gang med regionale nettverk på både leder-, og lærernivå - alt foregår foreløpig digitalt, og vi prøver å finne både form og innhold som passer til deltakernes hverdag. Et regionalt skoleledernettverk i samarbeid med Nord universitet og NTNU er i gang, og kommunene og Nord universitet samarbeider om fagnettverk knyttet til temaene spesialundervisning, begynneropplæring i lesing, vurdering og pedagogisk bruk av IKT. 

i 2020 har vi fått være med på å opprette og arrangere et par nettverksmøter for voksenopplæringsledere i Nordland, og fagdag for lærere og ledere i Salten, med blant annet ny integreringslov, utdanning i norsk som andrespråk og differensiering i klasserommet som viktige temaer. Også dette i godt samarbeid med Nord universitet. 

I en periode fikk vi hatt noen fysiske treffpunkter, til alles glede, og vi er imponerte over hvordan hotellene vi bruker håndterer smittevern, og håper at vi snart kan ha møter med ulike nettverk fysisk igjen.

Enn så lenge prøver vi å få til så gode som mulige digitale møter, fagdager og lignende, og har blant annet fagdag om forebygging av vold i nære relasjoner, fagdag om selvskading og selvmord og kursrekke i prosjektledelse og prosessdesign på blokka i starten av 2021.

Resten av året brukes til å fullføre planlagte møter, samt å planlegge et nytt og spennende år ut fra kommunenes kompetansebehov. RKK Salten er i en omorganiseringsfase, og får fra nyttår to nye eierkommuner - Rødøy og Hamarøy, i tillegg til at vi blir organisert som nytt selskap jf. ny kommunelov §27. I tillegg er vi også i en prosess med å finne ny daglig leder til kontoret, så 2021 blir virkelig et interessant år for oss alle! Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn